Find en adresse via Krak
Krak er en af de mest anerkendte hjemmesider i Danmark, når det kommer til at finde oplysninger om enten personer, telefonnumre, adresser eller firmaer. Det er stort set alle – for ikke at sige alle – der har brugt Kraks hjemmeside på et eller andet tidspunkt i deres liv. Og med god grund! Det er nemlig en utroligt brugbar hjemmeside, som du kan have stor glæde ud af at benytte – i hvert fald hvis du ved, hvordan man gør.
- Gå direkte til Kraks adressefunktion: https://map.krak.dk/
Læs med her og bliv klogere på hvordan du kan benytte Krak til at finde netop den adresse, som du søger.
Det ser du
Når du klikker dig ind på kraks hjemmeside, så vil du som noget af det første blive præsenteret for kraks helt egen søgemaskine. Den fungerer på samme måde som for eksempel Googles søgemaskine eller den, der er tilknyttet internet Explorer – den har bare en lidt mere specifik database med fokus på adresser, personer, firmaer og telefonnumre. Den er relevant i forhold til at finde en adresse som du mangler ud fra andre informationer – for eksempel hvem der bor der, eller hvis du har et firma, der er tilknyttet adressen.
Under søgemaskinen ser du fire genveje: Hvem ringede?, ruteplan, kort og søkort. Hvis du skal finde en adresse, så vil både ruteplan og kort være relevante i denne sammenhæng.
Over til venstre på skærmen i det øverste hjørne kan du se tre streger. Trykker du på dem, så kommer Kraks hovedmenu frem. Her har du endnu en række genveje, som du kan gøre brug af:
- Startside
- Kort
- Ruteplan
- Søkort
- Søg person
- Søg firma
- Hvem ringede?
- Matrikelkort
- Hjælp
- Kontakt os
- Cookie indstillinger
- Log ind
Her kan du igen tilgå både kort og ruteplan, men du kan også finde adressen på en person via enten deres navn eller deres firma. Du kan yderligere bruge kraks matrikelkort, hvis du har mere interesseret i den ejendom, der ligger på adressen.
Brug søgefeltet
Søgefeltet er faktisk en utroligt hjælpsom funktion, når det kommer til at finde en adresse. Her er det lige meget, om du kender navnet på de privatpersoner, der bor på adressen, om du kender det firma, der er tilknyttet adressen, eller om du kender et telefonnummer, der er tilknyttet adressen. Du kan nemlig søge på alle tre ting og finde ud af, hvor de er tilknyttede.
Brug kort
Du kan også vælge at benytte værktøjet ”kort” til at finde frem til en adresse. Det kan du tilgå enten via forsiden eller via hovedmenuen oppe i venstre hjørne af skærmen. Hvis du vælger at benytte kort, så fungerer det lidt på samme måde. Her kommer søgefeltet blot til at stå oppe i venstre hjørne, og så kan du søge efter en adresse (hvis ikke lige det var den, du manglede), en by, en service, et firma, en privatperson eller et telefonnummer.
At du kan søge efter en service, er utroligt smart, da du på den måde kan se, hvor de holder til i nærheden af dig – også selvom du ikke er særligt skarp geografisk. Mange foretrækker nemlig at bruge håndværkere, VVS-mænd og lignende, som ikke bor så langt fra dem selv, da de typisk kan spare lidt på kørselspengene på den måde.
Lad os sige, at du kender personens navn, men du kender ikke deres adresse, og du vil gerne finde den. I så fald skriver du personens navn ind i søgefeltet og trykker enter. Herefter får du en lang række bokse med personer, der hedder det samme, som ham eller hende, du prøver at finde. Mere kreative har danskerne trods alt ikke været med deres navne. I hver boks vil du som sagt kunne se et navn, men du vil også kunne se både adressen og deres telefonnummer. For at gøre det lidt nemmere, så kan du sortere navnene efter enten relevans, bedømmelser (i forbindelse med et firma) eller ud fra om de bor i nærheden af dig.
Brug ruteplan
En tredje måde hvorpå du kan finde en adresse på en du kender, er ved at bruge ruteplan. Her finder du dog ikke adressen i forhold til vejnavn, nummer og by, men du finder den hurtigste rute hen til adressen. Søgefeltet ser også en smule anderledes ud.
Oppe i venstre hjørne finder du igen et søgefelt, men denne gang er der to felter: en ud fra en pin med et A, hvori der står ”indtast startpunkt eller højreklik på kortet” og en ud fra en pin med et B, hvori der står ”indtast slutpunkt eller højreklik på kortet”. Til højre for begge søgefelter ser du en pil. Den kan du klikke på, hvis du vil bruge din aktuelle lokation som enten startpunkt eller slutpunkt.
Over de to søgefelter kan du klikke på enten det felt, hvor der står bil eller det felt, hvor der står kollektiv. Her kan du altså vælge, om du vil have krak til at finde den hurtigste rute til adressen med bil eller med offentlig transport.
Under de tre søgefelter ser du tre forskellige ikoner: Retning, via og valgmuligheder
Retning bruger du til at bytte rundt på start- og slutpunkt. Den er smart, hvis du både skal frem og tilbage og gerne vil have en beskrivelse af vejen begge veje.
Via bruger du hvis du har et viapunkt. Det kan være, du skal omkring brugsen på vej i sommerhus eller omkring bageren på vej til brunch.
Valgmuligheder bruger du for at vælge dine præferencer i forhold til hvilken vej, du vil køre. Her kan du vælge, om du vil køre den hurtigste rute, eller om krak skal finde en alternativ rute til dig, men du kan også vælge, at du vil undgå motorvej og færger.
Klikker du vis ruten, så vil du yderligere få en række muligheder, der kan gøre din tur til adressen mere komfortabel. Du kan både se alle de spisesteder, som du kommer omkring, planlægge hvornår du skal have tanket eller ladet bilen op, eller du kan se, hvor du kan overnatte på vejen, hvis du for eksempel skal til Norge eller Sverige. Du vil også få vist, hvor lang tid det tager at komme frem samt hvor mange kilometer, der er mellem dine to punkter.
Kraks matrikelkort
Kraks matrikelkort er en relativt ny funktion, som du kan få stor glæde ud af, hvis du er interesseret i at kigge på ejendomme. Den er både brugbar, hvis du gerne vil have et overblik over den ejendom, som du selv ejer, men den er også brugbar, hvis du er i færd med at købe en bolig i form af et sommerhus eller blot en ny helårsbolig og gerne vil have overblikket over din potentielle nye ejendom.
Du tilgår kraks matrikelkort enten via hovedmenuen eller ved at gå ind på kort og vælge ”matrikler” i menuen over i øverste højre hjørne. Herefter søger du på den adresse, som du gerne vil kigge nærmere på, og så kan du se hvor langt ud matriklen går og hvor tæt matriklerne ligger på hinanden i det område.
Har du ikke en specifik adresse? No problem!
Hvis du ikke har en specifik adresse, men nærmere et område, som du gerne vil kigge nærmere på, så kan du også bruge zoom-funktionen nede i højre hjørne – du zoomer ud med minus og zoomer ind med plus. Når du kommer tæt nok på, så kan du klikke på et af husene og så vil den tilhørende matrikel blive markeret. Der vil også komme en dialogboks frem, hvor du kan se adressen, og du kan se hvor stor matriklen er i kvadratmeter. Hvis der er tilknyttet et firma til adressen, så vil dette også stå i dialogboksen.
Ude på landet vil du også kunne se, at det ikke er alle marker, der nødvendigvis er tilknyttet en gård. Hvis du er på jagt efter landejendom og marker, så kan du altså også bruge matrikelkortet til at blive lidt klogere på, hvad du har mulighed for at købe i nærheden af dig – uden selvfølgelig at kunne se, om det er til salg.
- Gå direkte til Kraks adressefunktion: https://map.krak.dk/