spotguide.dk

Hvad er kravene for at blive diplomat?

Lær, hvordan du bliver diplomat. Få fakta om diplomatkrav, pligter, uddannelse og lønoplysninger for at afgøre, om dette er det rigtige felt for dig.

Hvad er en diplomat?
Diplomater, også kendt som udenrigstjenesteofficerer, tjener USA ved at arbejde for udenrigsministeriet for at hjælpe med at fremme positive internationale relationer og fremme USA’s interesser globalt. En diplomats placering vil påvirke de pligter og ansvar, som deres job indebærer, og særlige sproglige evner eller afdelingens behov bestemmer normalt placeringen. Nogle af disse placeringer kan kræve styrkelse af forholdet til lande, der allerede er venlige over for USA, mens andre kan involvere konfliktzoner og håndtering af antagonistiske forhold.

En diplomats pligter omfatter deltagelse i formelle begivenheder på vegne af USA. stater, som middage og møder. Diplomater mødes også med udenlandske ledere og rapporterer om situationer af interesse. Amerikanske diplomater arbejder fra en af 270 internationale ambassader eller konsulater, og placeringer skifter ofte. Karrieren kræver et enormt niveau af tilpasningsevne og fremragende interpersonelle færdigheder. Tag et kig på følgende skema for at få et overblik over, hvordan du kommer ind i feltet.

Kandidat påkrævet HS-diplom minimum; grad forbedrer salgbarheden
Uddannelse Studieretning Alle discipliner, men skal bestå Foreign Service Officer Test (FSOT) eksamen
Nøglefærdigheder Samvittighedsfuldhed, dedikation, vilje til at opretholde Amerikanske love og politikker, åbenhed over for nye oplevelser og kulturer, sprogkundskaber et plus
Løninterval (2019) $29.350 – $138.572 (varierer meget efter officersklasse og trin på lønplanen)*
Kilde: *US Department of State

Hvordan kommer en aspirerende diplomat i gang?
Hvis du er gymnasieelev, der er interesseret i denne karriere kan du forberede dig ved at tage klasser om amerikansk og international lov, historie og politik. At lære et fremmedsprog og endda bruge det i et job i et fremmed land vil også i høj grad adskille dig fra andre potentielle diplomater, især hvis det er et asiatisk eller mellemøstligt sprog og land. At forfølge en associeret, bachelor- og/eller kandidatgrad i historie, statskundskab, økonomi, business, kommunikation, et fremmedsprog, internationale anliggender eller en anden passende hovedfag inden for humaniora vil eksponentielt øge din appel til potentielle arbejdsgivere i det amerikanske udenrigsministerium.

Derudover kan du på et hvilket som helst af disse uddannelsesniveauer ansøge om at arbejde som midlertidigt ansat eller frivillig i udenrigsministeriet, en stilling, der kan give dig nøglekontakter til ansøgningsprocessen senere. I modsætning til den gængse opfattelse har fremtidige diplomater ikke uddannelses- eller fremmedsprogskrav at opfylde; du skal blot være mellem 20 og 59 år og være amerikansk statsborger. Yderligere præstationer vil dog booste dig over konkurrenterne.

Hvordan bliver jeg diplomat?
Først vælger du dit karrierespor inden for udenrigstjenestens officersstillinger, der er tilgængelige via det amerikanske udenrigsministerium. De fem spor, som alle betegner fremtidige diplomater, er konsulære, økonomiske, ledelsesmæssige, politiske eller offentlige diplomater. For det andet tilmelder du dig og tager Foreign Service Officer Test (FSOT); vellykket gennemførelse af multiple-choice- og essaydelene af FSOT vil kvalificere dig til at indsende en personlig fortælling til et kvalifikationsevalueringspanel. Derefter gennemfører du en dagslang mundtlig eksamen. Efter at have fået sikkerheds- og lægegodkendelser og godkendelse af din samlede fil af et endeligt bedømmelsespanel, kulminationen på en cirka 4-måneders proces, er du berettiget til at tjene som diplomat hos det amerikanske udenrigsministerium.

Diplomat Jobbeskrivelse
Som ny amerikansk diplomat har du brug for fleksibilitet til at arbejde hvor som helst og kendskab til grundpillerne og nye tendenser inden for amerikansk udenrigspolitik. Afhængigt af din karriere kan du være involveret i grænsepatrulje, immigration eller menneskesmugling. Du kunne beskæftige dig med videnskabelig, økonomisk, miljømæssig og anden handelspraksis. Du kan styre og facilitere ambassadeoperationer. Alternativt kan du engagere dig med politiske embedsmænd på højere og lavere niveauer, mens du forklarer, forhandler og hjælper med at fremme amerikanske og internationale værdier og politikker.

Er der en ulempe ved at blive diplomat?
Diplomater kan føle sig fremmedgjorte og isolerede efter længere tids ophold i udlandet. Føderale budgetnedskæringer kan også betyde en lønnedgang for dig. Også amerikanske ambassader er ofte primære mål for protester, bombninger og anden politisk uro, som kan sætte dig i risikable situationer.

US Diplomat Løn
Der er en meget bred række i lønningerne til amerikanske diplomater. Lønnen, man tjener, er baseret på en række faktorer, vigtigst af årene i tjeneste og rang, og også placering. De nyeste og mindst erfarne medarbejdere i den amerikanske udenrigstjeneste kan forvente en årsløn på omkring $30.000, mens erfarne diplomater kan tjene langt over $100.000 årligt.

Hvad er nogle relaterede alternative karrierer?
Hvis du er interesseret i at arbejde for den amerikanske regering, kan du også overveje en karriere i en af militærets grene. Afhængigt af din uddannelsesbaggrund kan du blive officer i hæren, flåden, luftvåbenet eller marinesoldater med en bachelorgrad. Dette job kan også involvere rejser til udlandet på vegne af USA. Hvis du har en interesse for studiet af politik eller internationale relationer, kan du også forfølge en karriere inden for statskundskab, som mindst kræver en kandidatgrad. Disse fagfolk studerer forskellige regeringer og politiske systemer for at identificere mønstre og tendenser.