spotguide.dk

Frekvens-, hastigheds- og bølgelængdeberegnere

Hastigheds-, frekvens- og bølgelængdeberegner

Denne side indeholder en frekvensberegner samt lommeregnere med ligningen omarrangeret for at gøre hastighed og bølgelængde til motivet. Formlerne vises sammen med andre nyttige oplysninger og eksempler, du kan prøve. Enhedsomformere (fod til meter og så videre) kan findes her (åbner i en ny fane). Bemærk, at når man overvejer elektromagnetisk stråling, såsom lys, er mængdehastigheden normalt angivet med bogstavet c, men ellers bogstavet v ( står for hastighed) bruges normalt. Vi vil i alle tilfælde bruge v på denne side, som måles i meter per sekund (m/s).

Ligningen for frekvens er angivet til højre.Eksempel: En bestemt AM-radiostation bruger en bølgelængde på 250 meter. Hvilken frekvens skal vi indstille vores modtager til for at høre udsendelsen?Radiobølger rejser med lysets hastighed, så i dette tilfælde er v lig med 299.792.458 meter pr. sekund (m/s). Hvis du sætter disse tal (uden kommaer) i regnemaskinen ovenfor, viser det, at vi skal indstille radiomodtageren til 1199,2 kHz (eller 1,1992 MHz), hvilket er omkring midten af mellembølgebåndet (MW).

Ligningen for frekvens er:

Hvor: Ligningen for hastighed er: Hvor: v = hastighed (m/s, ms-1) f = frekvens (s-1 eller Hz) λ = bølgelængde (m)

Bølgelængde (λ)Ligningen for bølgelængde er givet øverst til højre.
Eksempel : Mikrobølgeovne bruger elektromagnetisk stråling med en frekvens tæt på 2,45 GHz til at varme mad op. Hvad er bølgelængden af strålingen?Radiobølger rejser med lysets hastighed, så i dette tilfælde er v lig med 299.792.458 meter i sekundet (m/s), og 2,45 GHz er 2.450.000.000 Hz, så det er frekvensen. Indsættelse af disse tal (uden kommaer) i regnemaskinen ovenfor viser, at bølgelængden er 0,122 meter eller 12,2 centimeter.

Ligningen for bølgelængde er:
Hvor : λ = bølgelængde (m) v = hastighed (m/s, ms-1) f = frekvens (s-1 eller Hz)
For at beregne bølgelængden skal du indtaste en hastighed (v) i meter sekund (m/s) og en frekvens i Hz.

Fælles metriske præfikser: kilo (k): 1.000 (tusind) mega (M): 1.000.000 (millioner) giga (G): 1.000.000.000 (milliarder)

Om og kontakt Frekvens-, hastigheds- og bølgelængdeberegnereHastigheds-, frekvens- og bølgelængdeberegnerDenne side indeholder en frekvensberegner samt lommeregnere med ligningen omarrangeret for at gøre hastighed og bølgelængde til emne. Formlerne vises sammen med andre nyttige oplysninger og eksempler, du kan prøve. Enhedsomformere (fod til meter og så videre) kan findes her (åbner i en ny fane). Bemærk, at når man overvejer elektromagnetisk stråling, såsom lys, er mængdehastigheden normalt angivet med bogstavet c, men ellers bogstavet v ( står for hastighed) bruges normalt. Vi vil i alle tilfælde bruge v på denne side, som måles i meter per sekund (m/s). Annoncesponsorerede links
For at beregne frekvensen skal du indtaste en hastighed (v) i meter per sekund (m/s) og en bølgelængde i meter (m), og klik derefter på Beregn: Frekvensen er: Hz

Frekvens (f)

Eksempel: En bestemt AM-radiostation bruger en bølgelængde på 250 meter. Hvilken frekvens skal vi indstille vores modtager til for at høre udsendelsen?Radiobølger rejser med lysets hastighed, så i dette tilfælde er v lig med 299.792.458 meter pr. sekund (m/s). Hvis du sætter disse tal (uden kommaer) i regnemaskinen ovenfor, viser det, at vi skal indstille radiomodtageren til 1199,2 kHz (eller 1,1992 MHz), hvilket er omkring midten af mellembølgebåndet (MW).

Ligningen for frekvens er: Hvor: f = frekvens (s-1 eller Hz) v = hastighed (m/s, ms-1) λ = bølgelængde (m)Bølgelængde (λ)Ligningen for bølgelængde er angivet ovenfor til højre.

Eksempel: Mikrobølgeovne bruger elektromagnetisk stråling med en frekvens tæt på 2,45 GHz til at varme mad op. Hvad er bølgelængden af strålingen?Radiobølger rejser med lysets hastighed, så i dette tilfælde er v lig med 299.792.458 meter i sekundet (m/s), og 2,45 GHz er 2.450.000.000 Hz, så det er frekvensen. Indsættelse af disse tal (uden kommaer) i regnemaskinen ovenfor viser, at bølgelængden er 0,122 meter eller 12,2 centimeter. Ligningen for bølgelængde er: Hvor: λ = bølgelængde (m) v = hastighed (m/ s, ms-1) f = frekvens (s-1 eller Hz)
For at beregne bølgelængden skal du indtaste en hastighed (v) i meter pr. sekund (m/s) og en frekvens i Hz.

Hastighed (v) Ligningen for hastighed er givet ovenfor til højre. Eksempel: Lyd bevæger sig i bølger og gør det med en bestemt hastighed afhængigt af, hvad den bevæger sig igennem, såsom luft, mursten eller vand. For at finde lydens hastighed i luft kan vi bemærke, at musiktonen A over midterste C har en frekvens på 440 Hz og en bølgelængde på 0,773 meter. At sætte disse tal ind i regnemaskinen ovenfor viser, at lydens hastighed i luft er tæt på 340,1 meter i sekundet. For at beregne hastigheden skal du indtaste en frekvens (f) i Hz og en bølgelængde i meter (m).

Eksempel: Lyd bevæger sig i bølger og gør det med en bestemt hastighed, afhængigt af hvad den bevæger sig igennem, luft, mursten eller vand. For at finde lydens hastighed i luft kan vi bemærke, at noden A over midterste C har en frekvens på 440 Hz og en bølgelængde på 0,773 meter. At sætte disse tal ind i regnemaskinen ovenfor viser, at lydens hastighed i luft er tæt på 340,1 meter i sekundet.

Ligningen for hastighed er: Hvor: v = hastighed (m /s, ms-1) f = frekvens (s-1 eller Hz) λ = bølgelængde (m)