spotguide.dk

Krak Matrikelkort

Krak er en anerkendt dansk hjemmeside som langt de fleste – for ikke at sige alle – kender til. Den kan bruges til en lang række forskellige ting, der er brugbare i hverdagen for langt de fleste. Særligt deres ”Hvem Ringede?” funktion og en generel søgen efter telefonnumre i deres database er brugt.

Det er dog ikke det eneste, som Krak kan. Faktisk har de lige fået en ny funktion kaldet ”Matrikelkort”, som du med fordel kan kigge nærmere på. Der er nemlig en række gode grunde til, hvorfor du kan få glæde af netop denne funktion. Læs nærmere om hvordan du udnytter dens fulde potentiale lige her.

Sådan bruger du Kraks matrikelkort

Kraks matrikelkort er en relativt ny funktion, og selvom Krak har en intuitiv hjemmeside, der er nem at bruge, så kan det stadig godt være en lille smule svært lige at komme i gang med noget nyt derinde. Derfor kan du bruge guiden her som et par støttehjul, hvis du godt kan se fordelen i matrikelkortet.

Step 1: Find kortet og vælg matrikler

Det første du skal gøre, er selvfølgelig at finde kortet. Det kan du gøre ved hjælp af genvejen på forsiden, som står beskrevet længere oppe, ved hjælp af genvejen i menuen eller ved at taste map.krak.dk ind i din søgemaskine. Når du er kommet frem til matrikelkortet, så skal du vælge ”matrikler”. Denne knap finder du oppe i menuen i øverste højre hjørne.

Step 2: Søg efter den matrikel, som du er interesseret i

Når du har fundet kortet og valgt matrikler, så kan du søge på kortet efter lige netop den matrikel, som du gerne vil kigge nærmere på. Det kan som sagt enten være din nuværende grund, det kan være en grund, som du er interesseret i at købe eller det kan være en helt tredje grund, som du af den ene eller anden årsag er interesseret i at se nærmere på. Brug eventuelt zoom funktionen til at komme endnu nærmere matrikelgrænsen, hvis ikke du allerede er tæt nok på.

Step 3: Lær matriklen bedre at kende

Sidst kan du klikke på matriklen og faktisk få mere information om ejendommen. Hvor meget du kan få at vide, afhænger af, hvor meget Krak har om ejendommen i sin database. Ved de matrikler, hvor krak ved mest, kan du både få information om adressen, størrelsen på ejendommen, hvilke privatpersoner, der findes på adressen og eventuelt hvilke firmaer, der findes på adressen.

Alt du bør vide om Kraks Matrikelkort

Det er med retfærdig grund, at nogle vælger at forholde sig skeptiske til en funktion som Kraks matrikelkort. Der er dog ingen reel grund til det, hvis du blot kigger nærmere på det arbejde, der ligger bag funktionen.

Kraks matrikelkort bliver opdaterer 1 gang om måneden, så de kan være sikre på, at de kan levere et ægte resultat. Kortet er baseret på baggrund af data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, og der sidder en række ildsjæle bag programmet, der gør deres for at du skal have så nem og præcis en oplevelse som overhovedet muligt.

Det er derfor, at Krak kan garantere meget præcise matrikler på deres kort. Selvfølgelig er det ikke 100% spot on, men det kan bruges som vejledning, når det kommer til skellenes nøjagtige placering – hvilket er det, som de fleste har brug for.

Det er også derfor, at du kan bruges Kraks matrikelkort til at vurdere, hvor din matrikelgrænse går til. Du søger blot efter din adresse inde på kortet og zoomer ind indtil du har fundet stregerne. Det er superbrugbart, hvis du for eksempel er interesseret i at bygge en tilbygning, et skur eller lignende og kun har plads lige op til grænsen. Husk dog altid at spørge kommunen om, hvor tæt på din matrikelgrænse, du må bygge, da du ellers risikerer at skulle pille det hele ned igen.

Hvorfor kan du få glæde af Kraks matrikelkort?

Kraks matrikelkort er en relativt ny funktion, der er blevet skabt på baggrund af, at skaberne bag har set et behov. Det er dog lidt forskelligt hvad behovet helt præcis indebærer for de forskellige personer. Hvis du ikke er helt sikker på, om funktionen er noget, som du kan få glæde af – eller hvordan du lige skal få glæde af funktionen – så kan du læse med lige her.

Få overblikket over dit eget hus

En af de primære grunde til, at Kraks matrikelkort er en brugbar funktion for utroligt mange danskere er, at du kan få overblikket over din egen matrikel. Der er mange danskere, der faktisk ikke har helt styr på, hvortil deres ejendom går eller hvor stor grunden er. Det kan du se med kraks matrikelkort.

Få overblikket over dit kommende hus

Endnu vigtigere og endnu mere brugbart vil funktionen være, hvis du er på udkig efter en ny ejendom. Det kan være en ny helårsbolig, et nyt sommerhus eller måske en ejendom, som du vil investere i. Her kan det igen være utroligt fordelagtigt at få et overblik over, hvor stor grunden er, hvor tæt den ligger på den andre ejendomme og så videre.

Krak hjælper dig hele vejen

Hvis du bruger matrikelkortet i forbindelse med, at du skal købe ny ejendom, så har krak en række andre funktioner, som du med fordel kan gøre brug af. Under ”Matrikler” oppe i øverste højre hjørne kan du for eksempel også klikke ladestationer til, så du ved, om der er en ladestation i nærheden af din ejendom. Det er relevant, hvis du har en elbil.

Krak kan også fortælle dig, om der er nogle oplevelser i nærheden af din nye ejendom, hvilket er relevant, hvis du gerne vil ud og nyde området, som du flytter til.

Hvis din nye bolig er et sommerhus, så er ruten ofte også relevant, da du kommer til at skulle køre frem og tilbage imellem de helårshjem og dit sommerhus. Du kan bruge kraks ruteplan til at se, hvor tid det kommer til at tage at køre distancen samt hvor langt der er imellem dine to boliger i kilometer. Du kan også printe rutebeskrivelsen, så du har den med dig og kan finde vej, selv hvis din telefon skulle gå hen og gå tør for strøm undervejs.

Når du har fundet ruten, så kan du også se, om der ligger nogle spændene restauranter på turen, om det er til at komme til at tanke eller om det er til at komme til at lade bilen op på vejen – det er især vigtigt, hvis ikke der er ladestationer i området.

Opbygningen af Kraks hjemmeside

Når du først går ind på Kraks hjemmeside, så bliver du mødt af deres egen personlige søgemaskine. Den fungerer på samme måde som Google, Safari, Internet Explorer og så videre, med undtagelse af at deres database er mere specifik og viser resultater på en anden måde.

I søgefeltet kan du både indtaste firma, person, adresse eller et telefonnummer, afhængig af hvad du ved og hvad du har brug for at vide.

Under søgefeltet finder du fire genveje:

  • Hvem ringede?
  • Ruteplan
  • Kort
  • Søkort

For at komme ind til kraks matrikelkortet kan du bruge genvejen kort, men det er ikke den eneste måde hvorpå du kan benytte funktionen.

Oppe i øverste venstre hjørne ser du nemlig tre streger, som du kan klikke på. Gør du det, så bliver du ført videre til Kraks hovedmenu, hvor du kan benytte dig af følgende genveje:

  • Startside
  • Kort
  • Ruteplan
  • Søkort
  • Vores apps
  • Krak for virksomhedsejere
  • Søg person
  • Søg firma
  • Hvem Ringede?
  • Matrikelkort
  • Hjælp
  • Kontakt os
  • Cookie-indstillinger
  • Log ind

Hver af disse funktioner har nogle super gode egenskaber, der bestemt er værd at kigge nærmere på. I først omgang er det dog matrikelkortet, der er interessant. Det er den nemmeste og mest direkte vej til kraks matrikelkortet, og du kan begynde at bruge det fra start, hvis du benytter denne genvej.

Benytter du dig af genvejen til kort på hjemmesiden, skal op i øverste højre hjørne og klikke på rullemenuen ”Hybrid etc”. Når du klikker den ned, så kan du vælge imellem Søkort, luftfoto, hybrid og luftfoto1954. Her skal du vælge enten luftfoto eller Hybrid – begge dele kan bruges. Derefter går du ned under og klikker matrikler til. Først nu er du klar til at skrive adressen ind og finde den ejendom, som du gerne vil kigge nærmere på.

Hjælp Krak med at gøre funktionen bedre

Den kan næsten ikke siges nok, at dette er en ny funktion, der til trods for dens alder, fungerer næsten upåklageligt. Dog vil der altid være en periode, hvor en udvikler har brug for feedback og kan overse fejl – og her kan du komme ind i billedet. Du kan nemlig hjælpe krak med at forbedre deres program, hvis du har gode ideer eller blot opdager en fejl.