spotguide.dk

TV-special lover at afsløre, hvem der virkelig dræbte Michael Jackson

En ny tv-special er på vej til Australien og lover at besvare det brændende spørgsmål “Hvem dræbte egentlig Michael Jackson?” mere end et årti efter hans pludselige og chokerende død. Næsten alle kan huske, hvor de var den 25. juni 2009, da nyheden om Michael Jacksons død kom.

Musiklegenden, der kun var uger fra at starte endnu et massivt koncertshow, døde af hjertestop forårsaget af hjertestop. ved en overdosis af propofol og benzodiazepin overdosis givet til ham af Conrad Murray, hans personlige læge.

En juridisk kamp fulgte, og Michaels død blev til sidst dømt som et drab, men selv i dag er detaljerne om hans sidste dage tilbage. skumle… indtil nu. TMZ-dokumentaren Who Really Killed Michael Jackson? er spækket med eksklusive og aldrig før sete interviews om King of Pops sidste dage, fra de stoffer, der dræbte ham til de mennesker, der var involveret i hans afhængighed.

Sættes i luften i Australien mandag den 12. september d. Channel Seven, dokumentaren vil dykke ned i den “nedadgående spiral af afhængighed og fortvivlelse”, der hjemsøgte Michaels sidste måneder på trods af offentligt at virke som om han var på toppen af verden. Den afslører også nye detaljer om Dr. Murray, selve mandens dom for Michaels død, andre påståede “enablere” i hans liv som Dr. Arnold Klein og Michaels egen ekskone, Debbie Rowe. Før du tuner ind på tv-specialen mandag den 12. september på Channel 7 og 7plus, er her alt, hvad du behøver at vide om Michael Jacksons død.

Hvornår døde Michael Jackson?
Michael Jackson døde pludseligt den 25. juni 2009 i en alder af 50. Han efterlod sig tre børn Michael Joseph Jackson Jr. (almindeligvis kendt som Prince) og Paris-Michael Katherine Jackson med ekskonen Debbie Rowe og Prince Michael Jackson II (med tilnavnet “Blanket”), som blev undfanget via kunstig befrugtning med en anonym surrogatmor. Et offentligt mindesmærke for sangeren blev afholdt den 7. juli 2009 i Staples Center efter en privat familiegudstjeneste for dem, der stod ham nærmest. Han blev begravet i Forest Lawn Memorial Park i Californien

Hvordan døde Michael Jackson?
Michael Jackson døde af hjertestop – et hjerteanfald – efter overdosis af stofferne propofol og benzodiazepin, som fik ham til at holde op med at trække vejret. Ambulancefolk forsøgte at genoplive sangeren, men det lykkedes ikke. Obduktionsrapporten fra 2009 bekræftede, at “dødsårsagen er akut propofolforgiftning”. Lægemidlet propofol bruges typisk til generel anæstesi, sedation og i veterinærmedicinen, mens benzodiazepinstofferne i Michaels system – lorazepam, midazolam og diazepam – bruges til at behandle angst, søvnløshed, alkoholabstinenser og til medicinsk sedation. Undersøgeren ved Michaels obduktion bemærkede også spor af det lokalbedøvende middel lidocain og det benzodiazepin-afledte beroligende middel nordiazepam i hans blodbane. Michaels personlige læge Conrad Murray havde forsynet ham med forskellige medikamenter for at hjælpe ham med at sove.

Blev Michael Jackson myrdet?
En måned efter hans bortgang afgjorde retsmedicineren i Los Angeles County. at Michaels død var et drab, og i februar 2010 blev Murray anklaget for ufrivilligt manddrab. En tv-transmitteret retssag fulgte, og Murray blev fundet skyldig i slutningen af 2011 og idømt fire års fængsel. Han blev løsladt i 2013 efter at have afsonet et år og elleve måneder på grund af god opførsel og overbefolkning i fængsler. Mens Murray blev fundet skyldig i ufrivilligt manddrab, var Michaels død ikke mord.

Hvem dræbte Michael Jackson?
I det amerikanske kriminelle tiral The People of the State of California v. Conrad Robert Murray, Murray blev fundet skyldig i ufrivilligt manddrab efter at have indgivet de stoffer, der i sidste ende førte til sangerens død. Murray indrømmede at have indgivet 25 mg propofol intravenøst den nat, hvor Michael døde, men hævdede, at han kun gav stofferne, efter at popstjernen, der led af søvnløshed, bad ham om medicin, der ville give ham mulighed for at sove.

Han har også påstod, at han forsøgte at vænne Michael fra stoffet efter frygt for, at han var blevet afhængig af det, og forsøgte at behandle sin søvnløshed med andre stoffer. I USA er propofol ikke et godkendt sovemiddel og bruges mest typisk til generel anæstesi under operation. Desuden er det kun meningen, at det skal administreres af anæstesilæger, anæstesiplejerske, anæstesiassistenter eller intensivmedicinere med omfattende træning i, hvordan man administrerer og overvåger lægemidlet korrekt. Murray havde ikke nogen sådan uddannelse. Murray blev anklaget for ufrivilligt manddrab og fundet skyldig i 2013. Hans medicinske licens i Texas blev tilbagekaldt, og hans licenser i Californien og Nevada blev suspenderet.