spotguide.dk

Find telefonnummer med Krak

Krak er en af de danske hjemmesider, som langt de fleste – for ikke at sige alle – kender til og har brugt på et eller andet tidspunkt i deres liv. Den har utroligt mange forskellige funktioner, og det er lidt forskelligt, hvad de forskellige foretrækker at bruge den til.

Én af de ting, som du kan bruge den til er dog at finde telefonnumre – samt at se hvem der gemmer sig bag et telefonnummer. Og det er særligt sidstnævnte, som mange især bruger krak til. Du kan læse med her og blive klogere på hvordan hjemmesiden fungerer samt hvordan du får så meget ud af de forskellige funktioner som overhovedet muligt.

Find mobilnummeret til en du kender

Kender du det, hvor du står og kender både navn og efternavn på en person, men du ved simpelthen ikke, hvordan du skal få kontakt til dem. Det er lige netop her, at Krak kommer ind i billedet.

Krak er nemlig én stor database fyldt med forskellige personers telefonnumre, så du kan gå ind og finde lige netop det, som du mangler. Læs mere om hvordan du gør lige her.

Brug søgebaren på forsiden eller under ”søg person” til at finde en persons mobilnummer

Hvis du skal søge efter en person på krak, så kan du gøre det ved hjælp af den søgefelt, der ligger helt ude på forsiden af kraks hjemmeside, eller du kan gå over i menuen – de tre prikker i øverste venstre hjørne – og finde den knap, der hedder ”Søg person”. Her vil der også komme en søgefelt frem, som du kan indtaste navnet i.

Indsnævre dine muligheder

Når du har indtastet navnet, så trykker du blot enter, og så vil der komme en lang række frem med telefonnumre til alle de personer, der hedder det samme, som den persons mobilnummer, som du prøver at finde. Og dermed bliver tingene kompliceret. Dog kan du indsnævre dine muligheder ved hjælp af nogle forskellige metoder.

Først og fremmest, så kan du vælge, om du leder efter en, der har et firma eller ej.

Herefter kan du begynde at snævre ind ved hjælp af personens adresse. Under hvert navn vil du nemlig også finde en adresse, og hvis du klikker på boksen med navnet, så kan du endda se hvor i landet den adresse hører til – det giver dig et visuelt overblik, som nogle arbejder bedre sammen med.

Se telefonnummeret eller ring op direkte fra Kraks hjemmeside

Ude til højre for navnet kan du benytte dig af knappen med telefonrøret, hvis du vil ringe personen op direkte via hjemmesiden. Dog kan du også se telefonnummeret, hvis du klikker dig ind på boksen.

Hvem ringede til dig?

Det er ikke i alle tilfælde, at du har brug for at finde en person ud fra navnet. Nogle gange har du også brug for at se, hvem der gemmer sig bag telefonnummeret. I så fald vil du skulle bruge Kraks nummeroplysning i stedet for. Her kan du nemlig lave en telefonnummersøgning og på den måde se, hvem der enten ringer til dig eller har haft ringet til dig, hvor du ikke lige nåede at svare, fordi du ikke var i nærheden af din mobil. Bliv klogere på hvordan du gør lige her.

Brug søgebaren eller tjek i listerne med numre

Hvis du vil søge efter et tlf. nummer, så kan du gøre det via søgebaren på forsiden, eller du kan gå over i menuen og klikke på knappen ”Hvem ringede?”. Klikker du på den sidstnævnte, så vil du stadig kunne bruge søgebaren oppe i venstre hjørne, men du vil også kunne se tre lange lister med forskellige numre. Én liste er til de numre, der er blevet søgt mest efter, den næste er til de numre, der sidst er blevet søgt efter og den sidste er en liste over alle de numre, som er blevet rapporteret mest. De tre lister kan bruges på forskellige måder.

Undgå spam opkald

Den med rapporter er især brugbar for dig, der ikke vil risikere at komme til at svare på et spamopkald. De telefonnumre vil nemlig typisk være på listen over rapporterede opkald, så du nemt kan se, om det er et af dem, der ringer til dig. Du kan bruge genvejen ”ctrl + f” til at få en søgefelt frem på en Windows computer eller genvejen ”command + f” for at få søgebaren frem på en Mac. Skriv herefter nummeret ind i søgefeltet – hvis ikke der er nogen resultater, så er det ikke rapporteret. Dog kan du altid lige give nummeret en Google søgning også, hvis du vil være helt sikker – det er trods alt en endnu større database en kraks.

Hvis nummeret til gengæld er registreret, så vil du hurtigt finde det i rækken, og du vil kunne klikke dig ind på det og finde de nummeroplysninger, som du skal bruge.

Find nummer

Hvis ikke nummeret kommer frem som rapporteret, så er det ikke sikkert, at der er fare på færde – dog er der mange, der gerne vil vide, om det kan betale sig at ringe tilbage, eller om det blot er en telefonsælger, der ikke kan tilbyde dem noget, som de mangler.

Hvis det er tilfældet, så vil Kraks søgefelt være perfekt for dig. Du skriver blot nummeret ind, og så får du enten svar på, hvem der prøver at ringe til dig, eller du finder ud af, at de ikke er registrerede i Kraks database. Igen kan det altid være en god ide lige at give nummeret en google søgning, inden du giver op, men ellers kan du blot vente på, at de ringer tilbage, hvis ikke du tror, at du kunne ske at gå glip af noget.

Find nummer til et firma

En tredje måde hvorpå du kan bruge krak, er til at finde telefonnummeret på et firma. Krak har nemlig en lang række forskellige firmaer registrerede, så du nemt og hurtigt kan komme i kontakt med dem, der skal ordne en opgave for dig. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du gør.

Søg via personens navn

Du kan bruge deres nummerviser til at finde frem til det firma, som du står og mangler. Det kræver blot, at du kender personens navn.

Hvis du har personens navn, så kan du blot indtaste det i søgefeltet, der kommer frem, når du klikker dig ind på kraks hjemmeside. Du kan også bruge søgefeltet, der kommer, når du går ind under søg person eller søg firma. Det gør ikke den helt store forskel hvilken du vælger at bruge.

Når du har søgt efter personens navn, så skal du blot klikke dig ind under ”firmaer”. Det er en af de to første valgmuligheder, der kommer frem, under søgefeltet, når du har trykket enter. Herefter får du en liste over alle de firmaer, der kan tilkobles navnet på den person, som du søgte efter samt både adresse og telefonnummer, så du kan komme i kontakt med de.

Find firma via krak

Hvis du ikke har et bestemt firma i tankerne, så kan du faktisk også bruge krak til at finde et firma ved blot at skrive kategorien ind i søgefeltet. Står du og mangler en håndværker, så skriver du blot ”håndværker” i søgefeltet og så vil der komme en lang række forskellige firmaer frem, som du kan vælge imellem.

Du kan herefter trykker på knappen ”I nærheden”, hvis du vil spare penge på transporten og støtte lokalt. Du kan også vælge at klikke rullefeltet med ”bedømmelser” ud, hvis du vil være sikker på at komme i kontakt med et firma, der har fået gode anmeldelser af andre.

Herefter klikker du blot på den boks med det firma, som du gerne vil benytte dig af, og så kan du både se, hvor de hører til, deres Krak nummer samt finde et link til deres hjemmeside, hvis de har sådan en.

Sådan ser hjemmesiden ud

Først og fremmest kan det være meget rart at blive lidt klogere på, hvordan Kraks hjemmeside ser ud, og hvordan du navigerer dig rundt på den. I virkeligheden er det relativt intuitivt, men hvis du gerne vil have en guide, så kan du blot læse med her.

Forsiden

Når du søger på Krak og klikker dig ind på hjemmesiden, så vil du først blive mødt af forsiden. Her finder du et søgefelt, hvor der står ”Søg firma, person, adresse, telefon” for at hjælpe dig på vej. Du skriver blot oveni dette, når du skal søge.

Under søgefeltet finder du fire genveje:

 • Hvem ringede?
 • Ruteplan
 • Kort
 • Søkort

Hvis du er blevet ringet op, så vil det være ”Hvem ringede” genvejen, som du skal bruge. De andre tre har ikke så meget med telefonnumre at gøre, men er blot tre af Kraks andre funktioner, som du også kan gøre brug af.

Menuen

Oppe i venstre hjørne finder du tre prikker, som du kan klikke på. Gør du det, så åbner du en menu med følgende punkter:

 • Startside
 • Kort
 • Ruteplan
 • Søkort
 • Søg person
 • Søg firma
 • Hvem Ringede?
 • Matrikelkort
 • Hjælp
 • Kontakt os
 • Cookie-indstillinger
 • Log ind

Ud af disse vil det kun være ”Søg firma”, ”Søg person” og ”Hvem ringede”, som du skal bruge til at finde telefonnumre.