spotguide.dk

Find en person via Krak

Mange kender krak som den hjemmeside, du bruger, når du skal finde vejen fra A til B. Men du kan faktisk også bruge hjemmesiden til at finde personer.

Det er en hjemmeside, der er fyldt med forskellige funktioner, som det er de færreste, der har forstand på at bruge. Sætter du dig ind i, hvad hjemmesiden faktisk kan, så vil du dog hurtigt opleve, at den kan være en stor hjælp på flere punkter i dit liv. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan udnytte Kraks fulde potentiale og gøre livet en lille smule nemmere for dig selv.

Det ser du på Krak

Når du først klikker dig ind på Krak, så vil du se en søgebar. Det er sådan set den, som du bruger, når du skal søge efter enten et firma, en person, en adresse eller et telefonnummer. Derunder kan du trykke på knapperne ”hvem ringede”, ”ruteplan”, ”kort” og ”søkort”. Hvis du leder efter en person, så kan knappen ”kort” være brugbar, men det er dog ikke det mest effektive værktøj, som du kan gøre brug af på hjemmesiden.

Det mest effektive værktøj til at finde personer finder du under menuen – det er de tre prikker over i venstre øverste hjørne på skærmen. Når du klikker på denne, så kommer følgende frem:

 • Startside
 • Kort
 • Ruteplan
 • Søkort
 • Søg person
 • Søg firma
 • Hvem ringede?
 • Matrikelkort
 • Hjælp
 • Kontakt os
 • Cookie-indstillinger
 • Log ind

I forbindelse med personsøgning, så vil det være enten ”Søg person” eller ”Hvem ringede”, der vil være relevant for dig.

Krak Personsøger

Over i menuen der finder du som sagt et punkt, der hedder ”søg person”. Klikker du på den, så kommer du ind til en underside hos Krak, der hjælper dig med at finde lige netop ham eller hende, som du leder efter. Det kan du gøre på forskellige måder.

Søg efter personens firma

Først og fremmest så kan du søge på personens firma, hvis de har sådan et. I langt de fleste tilfælde, så er det nemlig fordi de har en service, som du har brug for at få udført, at du leder efter nogen i første omgang. Det er dog ikke den eneste årsag – og det er ikke alle, der har et firma.

Søg efter personens navn

Hvis du ikke kan søge efter et firma, så kan du også prøve at søge efter personens navn. Hvis du skriver personens navn ind i søgefeltet, så vil den generiske mulighed være at søge efter personer i nærheden med det navn. Den gør det dog ikke helt af sig selv. Du skal først lige trykke enter, hvorefter du kan klikke på knappen ”I nærheden”. Denne står under de to valgmuligheder ”firmaer” og ”personer”. Ud for hver af disse kan du desuden se, hvor mange resultater, der blev fundet af hver.

Når du trykker enter, så vil du som udgangspunkt blive vist en lang række personer med det navn, som du har tastet ind. Og hvis ikke du har noget mere specifikt at gå ud fra, så handler det blot om at scrolle listen igennem, indtil du finder den rigtige.

Du bliver nødt til at vide et eller andet om personen end deres navn for at kunne afgøre, om det er dem, du leder efter. Det kan enten være deres adresse, da denne skrives nedenunder vedkommendes navn, eller det kan være deres telefonnummer, som kommer til at stå til højre for navnet under en funktionsknap, der ringer dem op direkte, hvis du trykker på den.

Til højre for listen over alle de personer, der har det navn, som du har søgt på, der er der et kort. På kortet vil du kunne se en masse små pins, der hver især repræsenterer en person. De er plottet ned på deres adresser, så du også har et visuelt udtryk for, hvor de er henne af i landet. Klikker du på en af disse pins, så får du både adresse, en genvej til ruteplanen, telefonnummer samt mulighed for at dele profilen, hvis du har været i gang med søgningen for en anden.

Søg efter personens adresse

Hvis ikke du kender personens navn, men blot har en adresse, så kan du også bruge denne til at komme personens navn nærmere. Du indtaster blot adressen, og så vil Krak både vise dig hvor mange personer, der bor der samt om der er nogle firmaer. Klikker du dig videre vil du også kunne se hvem der bor der og hvilke firmaer, der er tilknyttet adressen. Og klikker du dig yderligere ind på enten en person eller et firma, så får du selvfølgelig også resten af de detaljer, som Krak nu engang måtte have – blandt andet telefonnummeret.

Søg efter personens telefonnummer

Sidst men ikke mindst, så kan du også søge efter personens telefonnummer. Det er ofte denne, der bliver brugt, da krak i høj grad bliver brugt af dem, der modtager opkald fra numre, som de ikke har gemt og gerne lige vil se, hvem der ringede til dem. Det kan nemlig sortere end hel del telefonsælgere fra mængden, hvis du lige slår nummeret op først.

Hvis der er nogen, der har ringet til dig, så kan du indtaste telefonnummeret i søgebaren, og så vil du enten blive præsenteret for ejeren af telefonnummeret eller for den, der er angivet som ejeren. Det vil sige, at du i nogle tilfælde vil blive præsenteret for ham eller hende, der betaler for abonnementet fremfor den faktiske ejer af nummeret. Alligevel kan det være en stor hjælp i forhold til at afgøre, om det er nogen, som du kender eller ej.

Gør det nemmere

Måske virker det en lille smule uoverskueligt at skulle til at finde en person ud fra disse oplysninger – særligt hvis du kun har navnet at gå ud fra, da der vil komme en lang liste af personer med samme navn.

Dog er der nogle små tips og tricks, der med garanti vil gøre det en lille smule nemmere for dig at finde lige netop den person, som du har brug for at komme i kontakt med. Personsøgning er nemlig ikke nødvendigvis en nem opgave.

Kombiner oplysninger

Jo flere oplysninger du har om den person, som du prøver at finde yderligere oplysninger om, jo nemmere vil det være at finde dem. Derfor kan du med fordel tilføje bare bynavnet, hvis du kender det og på den måde snævre dit søgeområde ind.

Søg efter familie

Hvis du kender til personens familie på en eller anden måde, så kan det også være nemmere at finde dem ved at bruge oplysninger om dem. For eksempel vil du måske kunne komme tættere på at finde manden i et forhold, hvis du søger på hans hustrus firma.

Hvem ringede?

En funktion, der i høj grad bliver brugt hos Krak, er deres ”Hvem ringede” funktion. Der er nemlig mange, der modtager opkald, som de enten ignorerer, fordi de ikke kender nummeret, eller som de ikke lige når og så vil slå op efterfølgende, inden de ringer tilbage. Desværre er der nemlig mange spamopkald, der faktisk kan ende med at koste dig penge – og det vil man selvfølgelig gerne undgå. Dertil kommer dem, der gerne vil undgå telefonsælgere, fordi de ikke mangler noget i deres liv uanset hvor godt tilbuddet nu engang måtte være.

Her har Krak to gode muligheder, som du kan gøre brug af, hvis du gerne vil vide, hvem der ringede.

Slå nummeret op

Det er selvfølgelig ikke muligt for krak at have hvert eneste nummer i deres database. Dog har de rigtigt mange, og de får hele tiden tilføjet flere, efterhånden som der bliver søgt efter dem. Derfor kan du søge efter nummeret, der ringede dig op for at finde ud af, hvem det var.

Enten vil der komme en person frem, som du kender, måske et firma eller også vil de ikke være registrerede i deres database. Hvis det er tilfældet, så er det sjældent værd at ringe dem op igen, men du kan jo altid lige prøve og høre Google, inden du tager den endelige beslutning. Deres database er trods alt endnu større endnu.

Mest søgte numre og seneste søgte numre

Udover at du kan søge på nummeret, så kan du også gå ind og se hvilke numre, der bliver søgt mest på Krak, og du kan se hvilke numre, der senest er blevet søgt efter – og så kan du jo se, om nummeret dukker op der.

Send blomster

Når du engang har fundet frem til den person, som du står og mangler, så har krak faktisk en lille fin funktion, der gør det nemt og hurtigt at sende personen en buket blomster. Det er noget, som de har i samarbejde med Euroflorist, som kan bringe meget glæde i andres liv.

Det er også en perfekt måde at ønske nogen tillykke med fødselsdagen, bryllupsdagen eller hvad end det nu lige måtte være – og så kan det forblive en overraskelse, indtil blomsterne dukker op, da du ikke behøver at spørge efter en adresse først.